SecureLink - CHECK-UP

CHECKUP Seminar van SecureLink: entertainment in 360°

Een cirkelvormig podium met 360°-projectie, een regietafel met 10 technici om alles feilloos te laten verlopen en een geluidsinstallatie die de presentaties én de verrassingsact van 2Unlimited van de scène deden spatten. U raadt het al, de tiende editie van het CHECKUP Seminar was meer dan geslaagd, dixit Ellen Le Beer, marketingmanager bij SecureLink, dé cybersecurityspecialisten.

Ellen Le Beer: “CHECKUP is de jaarlijkse hoogmis van ons bedrijf. We nodigen onze klanten uit voor inspirerende toespraken, demonstraties en netwerking. Dit jaar stond het congres in het teken van ‘the Unlimited Edition’: alles draaide rond innovatie, digitalisering en de onbeperkte mogelijkheden van data. Het was een indrukwekkende editie met meer dan 500 deelnemers. En dat hebben we mede te danken aan de technische stuntmannen van D-Dream.”

Audiovisueel hoogstandje: cirkelvormig podium en scherm

Ellen Le Beer: “Als locatie kozen we voor de Nekkerhal in Mechelen. Groot, goed bereikbaar en met veel mogelijkheden. Er was één grote uitdaging: de vreselijk kale ruimte omtoveren tot een aangename en inspirerende conferentiezaal. Daarvoor schakelden we D-Dream in. Zij dachten het concept van de cirkelvormige opstelling mee uit, zorgden voor licht, geluid en beeld, en deden de volledige technische regie. De eyecatcher was het gigantische cirkelvormige videoscherm met eronder het podium en daarrond de stoelen. Als je de setting van bovenaf bekeek, zag je er het logo van SecureLink in. Bovendien was het scherm rondom ook een mooie verwijzing naar onze 360° Approach to Cyber Security”.

Nauwgezette technische regie

Pieter Voet, productiemanager van D-Dream: “Zo’n 360°-schermen worden niet zo frequent gebruikt in België. We maakten gebruik van de nieuwste systemen van Barco en d3. Echt het neusje van de zalm. Het was een monnikenwerk om de videoschermen te plaatsen en de 5 projectoren secuur af te stellen. Want de presentaties en beelden moeten natuurlijk naadloos en synchroon over de ronde schermen rollen. Tijdens het event waren 10 technici permanent in de weer om licht, geluid en projecties aan te sturen.”

Ellen Le Beer: “Mijn complimenten voor jullie team. Ik geef toe dat ik best wat stress had voor het event. Maar op D-day verliep alles als een trein. Onze gasten waren duidelijk onder de indruk. CHECKUP 2017 was top!”

Administratief en organisatorisch sterk

Ellen Le Beer: “Als iemand mij vraagt of ik een specialist ken in audiovisuele techniek, dan geef ik vast en zeker D-Dream door. Alles klopte: de zaalopstelling, techniek, timing, … Wie de zaal binnenkwam, werd omvergeblazen. Bovendien zijn ze ook administratief en organisatorisch sterk. Hun offerte stak met kop en schouders boven die van andere partijen uit: transparant, gedetailleerd en met een technisch 3D-plan. En had ik een vraag of verzoek? Dan was Pieter mijn vaste contactpersoon.”